Terugkeer van de nymfen

My work

Deze maand werd ik geïnspireerd door sprookjesachtige Franse kastelen begroeid met mos en klimop, en mocht ik -heel toepasselijk- voor meerdere mooie vrouwen een bos elfje schilderen. Op sommige dagen met verkleumde vingers in een koude camper, maar deze omgeving maakt veel goed!

20181215_183837.jpg

Nymf ‘Aspen’
Uiteraard, zoals het een creatieve / kleine ondernemer betaamd, is mijn moeder mijn grootste fan, op de voet gevolgd door schoon-mama, en hangt mijn werk aan de muur bij meedere familieleden en goede vriendinnetjes. Zo kregen mijn ouders al een kleurrijk portret van hun honden, gaf mijn schoonzusje een goede vriend (toevallig ook mijn onderbuurman) als verjaardagscadeau een aquarel van zijn -superschattige!- kitten, en maakte ik voor mijn broer een geometrische tekening van zijn twee Bengalen. Euh…. oke, misschien zegt dit vooral iets over hoe gek mijn familie is op hun huisdieren… 😉
Anyway, mijn oudtante Truus heeft geen huisdieren, maar volgt wel mijn werk op de voet. Voor zover mogelijk dan, want ze is niet helemaal van ‘Generatie Internet’. Gelukkig zijn er genoeg neefjes en nichtjes die daarbij kunnen helpen.
Zo kwam het dat Tante Truus (wie noemt zijn oudtante nu daadwerkelijk OUDtante..? Ik dus niet) aan mijn moeder liet ontvallen dat ze mijn bosnymfen wel erg mooi vond, waarop mijn moeder er een van mij kocht en aan haar cadeau gaf. Een paar weken later liet tante Truus weten dat er nog een nymfje moest komen, zodat ze gezamenlijk aan de muur konden hangen.

autumn and aspen.jpg

Mijn dank aan tante Truus is GROOT. Waarom? Mijn bosnymfen liggen me nauw aan het hart; ik zou je niet precies kunnen zeggen waarom, maar ze zijn wat ik het liefste schilder. De puurste vertaling van mijn energie naar verf op papier.
En ik had er nog niet een verkocht.
Geen enkele nymf.
Nog nooit.
Voor mijn (oud)tante schilderde ik er twee: ‘Autumn’ en ‘Aspen’, en dit zette een kettingreactie van nieuwe inspiratie en bosnymfenliefde in gang. Dus, neefjes, nichtjes, bij deze een extra dikke knuffel voor tante Truus, die me hielp mijn passie weer nieuw leven in te blazen!

Nymf “Tiva”
Voor Mirjan, die wel een hart onder de riem kon gebruiken, schilderde ik iets later Nymf Tiva (‘Dans’ in de Azteekse taal van de Hopi-indianen). “Vogels, veren, wolven en barstend van liefde voor de wereld en de mensheid”, dat was hoe Mirjan zichzelf omschreef en waaruit ik inspiratie putte voor deze Indiaanse bosnymf.
Mirjan vond mijn besluit om alles los te laten en op reis te gaan dapper, en we hadden het over wat dapperheid nu eigenlijk is (voor mij: het leven nemen zoals het komt).
Mirjan, ik hoop dat bosnymf Tiva je hart mag laten dansen, ook op de momenten dat zelfs de maan niet lijkt te schijnen. En wanneer onze reis volgend jaar door Belgie gaat, kom ik heel graag langs om verder te kletsen!

Tiva.jpg

Donatie: van de donatie van Mirjan kan ik 6 maanden de kosten van deze website betalen. DANK!

Sisters of Gaia
Ik schreef er al iets over op mijn Facebook pagina; hoe opdrachten soms precies op het goede moment komen. Hoe een ander helpen om meer in verbinding te komen met de natuur, ook MIJ helpt om steeds weer terug te keren naar wat echt belangrijk is.
Merel had een plekje over aan haar muur waar een tof schilderij moest komen in het thema verbindng met haar vrouwenlijn en Moeder Aarde. Nu werd ik een tijdje terug enorm geinspireerd door een prachtig werk van Julie Dillon genaamd ‘The daughter of my daughter of my daughter’ waarop vier generaties krachtige vrouwen afgebeeld worden. (> meer van haar werk op http://www.juliedillonart.com).
Merels verzoek was voor mij dus de perfecte aanleiding dit om te zetten in een heel eigen creatie binnen dit thema. Ik schilderde vier generaties vrouwen in verbinding, symbool voor de elementen vuur, water, wind en aarde. Ik vind het resultaat zelf erg gaaf geworden, en Merel gelukkig ook! Stiekem wil ik hem zelf ook wel aan mijn muur, maar wie weet volgen er nog meer creaties in dit thema.

sisters of gaia.jpg

Donatie: Merel maakt zelf heerlijke thee mixen, en in ruil voor het aquarel stuurde ze drie van mijn vriendinnetjes een fijn pakketje met speciale thee. Zo kon ik vanuit het buitenland toch een aantal dierbare vriendinnen verrassen met wat extra liefde en warmte deze decembermaand, heel fijn!

Nymf ‘Nimue’
Nimue dankt haar naam aan de ‘Lady of the Lake’ uit de legende van Arthur. Ik schilderde haar voor Ellis, die nieuwsgierig was of ik intuitief iets wilde maken voor haar. Soms is er geen uitgebreid verhaal of speciale wens, maar gewoon ‘ik hou heel erg van de natuur maar ook van Netflixen met thee op de bank”. En dat ze op het punt stond te verhuizen naar een landelijkere omgeving aan het water. Ik spiekte even op de Facebookpagina van Ellis en schilderde deze waternymf in haar gelijkenis; vrouwelijk en stoer, met beide benen stevig op de grond ..eh.. in het water.

nimue.jpg

Ellis: “Scrollend door mijn Facebook kom ik het bericht van Sarie tegen. Een persoonlijke op maat gemaakte tekening tegen het bedrag wat je er voor over hebt. Dit bericht triggert me… ik sta op het punt van verhuizen en wil juist graag ontspullen en probeer elke aankoop die ik wil doen tegen te houden onder het mom van ‘des te minder je hebt, des te minder je straks mee hoeft te nemen’. En toch zegt alles in me dat ik dit echt wil!
Berichtje gestuurd met in mijn achterhoofd dat dit tijd kost, en er wellicht meerderen op deze oproep reageren. Prima smoes naar mezelf.
Ik krijg een enthousiaste reactie terug met de vraag of ik iets over mezelf wil vertellen. “Oei” dat vind ik lastig. Ik stuur wat er op dat moment in me opkomt in de hoop dat hier een creatief proces uit voort kan vloeien. Nog geen 2 dagen later verschijnt er een foto, ze is af! En wouw wat is ze mooi geworden! Ik ga in een slaapzak naast mijn brievenbus liggen, en ze zal een mooie plek in ons nieuwe huis krijgen.”

Volgende keer: een bosnymf met Oosterse roots, een bijzondere ruil, en hopelijk nog veel meer!
Ook op grafisch vlak zat ik niet stil deze maand; lees hier over mijn avonturen in pixels.

Niets missen? > abonneren op deze blog doe je door rechts onderin op Volg te klikken.

3 gedachtes over “Terugkeer van de nymfen

  1. Lieve Sarie, hoe heerlijk als iemand zo ‘in je duikt’ en zonder je écht te kennen een nymf voor je maakt. Ik ben er dol blij mee. Vooral omdat ik in jou iemand zie en voel die voor haar eigen dromen gaat.
    Ik vind je een voorbeeld voor velen, ga zo door en JA, kom vooral langs (en binnen) in België, je gaat het heerlijk vinden.
    Dikke klapzoen
    Mir

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.