Een vleugje magie

My work

Met dit grijze winterse weer is het geen straf om knus achter mijn laptop mooie designs te mogen maken. De korte, donkere winterdagen hebben altijd nogal een invloed op mij, en deze tijd van het jaar schreeuwt dan ook om het creëren van met sterren bezaaide luchten in warme kleuren; een beetje magie maakt alles beter.

winters weer in de Perigord Noir.jpg

“Massage & Magic”
Chiara was de eerste die met mij de uitdaging aan ging om iets door mij te laten creëren en hiervan achteraf zelf de waarde te bepalen.
Roze, Turquoise en Magic – als je het mij vraagt waren ik en deze opdracht een match made in heaven! Het was dan ook in een keer raak met het eerste ontwerp dat ik maakte voor de kaart, en Chiara vond ‘m zo tof dat we er ook gelijk een sticker design bij maakten.
Ik word rustig van dit plaatje. En ik hoop en weet dat Chiara die rust zal gaan verspreiden door middel van de kaarten en het mooie werk dat zij met zoveel liefde voor anderen doet.

Chiara: “Voelt heel sjiek, ik heb een tekening laten maken voor mijn nieuwe massagepraktijk! Beetje magic, strak en felle kleuren, past helemaal bij mij, en dat met echt minimaal overleg met de rondreizende artiest Sarie Stegeman. Dankjewel lieverd! Hopelijk kom je gauw eens in de buurt voor een ontspannende sessie!”

massage and magic.jpg

Donatie: van het bedrag dat Chiara mij gaf deed ik bijna een hele maand boodschappen. Thanks voor het supporten van mijn reizende leven Chiara!!

Egel kerstkaart
Echt vlàk voor ik mijn vaste prijzen losliet en dit nieuwe avontuur aan ging, kreeg ik een berichtje van Anne. Anne en een goede vriendin zijn nogal fan van egels. En dat snap ik helemaal, want egels zijn ook gewoon MEGA. LIEF. Goed, vorig jaar stuurde ze haar vriendin de Egel kaart uit de roze WinterWoodland set, en gezien die kaart zich nu nog steeds boven het bed van eerdergenoemde vriendin bevond, dacht Anne dat het wel leuk zou zijn dit jaar weer een toffe egel kaart te versturen. Of ik die wilde ontwerpen. Ehh.. Ja! Ik noemde een prijs, die zij te laag vond, maar gezien de supermooie foto’s die ze vorig jaar spontaan maakte van mijn kerstkaarten set (meer werk op > http://www.annesunderman.com) wilde ze gelukkig toch akkoord gaan met een soort-van-vriendenprijsje. Stiekem was Anne dus eigenlijk de allereerste die heel eigenwijs haar eigen prijs bepaalde 😉
Van mijn digitale ontwerp maakte Anne een toffe kaart, en stuurde mij nog een berichtje om het gedrukte resultaat te laten zien. I like <3 .
Thanks Anne! Volgend jaar weer een egel!

Egel.jpg

Anne: “Afgelopen kerst (2017) had ik een leuke kerstkaart serie bij StudioSarie besteld. De ontwerpen met verschillende dieren waren heel mooi vormgegeven, en bij ontvangst van de kaarten was alles boven verwachting sierlijk ingepakt, echt een cadeautje! Ik heb veel enthousiaste reacties ontvangen van mijn familie en vrienden. Dit jaar heb ik een custom egel door StudioSarie laten ontwerpen, omdat een vriendin en ik veel met egels hebben, en ik haar graag iets speciaals wilde geven deze kerst. Het klantcontact verliep vriendelijk en snel, en voordat ik het wist was het ontwerp alweer klaar en netjes aangeleverd. Het design van de kaart zag er weer super uit. ❤ Dus, al met al, thanks Sarie! Ik ben erg tevreden met alles wat je voor mij hebt gemaakt. Keep up the good work!”

Logo “Unveiling Intimacy”
Van het verhaal van Chris werd ik direct enthousiast. Of ik ook logo’s ontwierp? Ja, toevallig wel! Een logo is voor mij altijd een extra uitdaging. Het is natuurlijk niet niks, om een gezicht te geven aan iemand’s brand. Zeker wanneer, zoals vaak in alternatief/spiritueel ondernemersland, iemand zelf eigenlijk haar brand IS. Iets voor iemand ontwerpen wat helemaal past en goed voelt, is vaak als een kleine reis maken samen, waarbij ik aanvoel en visualiseer, en de ander aanvult en inspireert.
Chris (die in haar Yurt ‘Hafiz’ midden in een prachtig weiland woont!) noemde woorden als Hart, Verbinding, Intimiteit, Overgave en Intuïtie. Bij mij borrelde de kolibrie op en zij voelde daar ook wel wat voor. Na een ‘misser’ met een strak logo in felle kleuren besloten we dat het wel wat zachter en meer in aardetinten mocht. Het eindresultaat is een warm logo waarin de levendigheid en kwetsbaarheid van de kolibrie centraal staat.
Tussendoor gaf Chris me nog als tip om Hilde en Oskar van Findingabetterwaytolive.com te gaan volgen die, eigenlijk net als ik en Bas met Awildjourney.com, op een missie zijn om een groenere aarde te bewonen. Die tip geef ik nu dus graag door aan jou 😉
Dankjewel voor de leuke samenwerking Chris!

Bussiness Card Mockup.jpg

Donatie: Chris doneerde de opbrengst van haar eerste privé-sessie welke geboekt werd op haar nieuwe website aan mij. Dank, mooi mens! Ik vind het prachtig wat je doet en hoop dat je nog veeeeeeel liefde en intimiteit mag verspreiden!
Nieuwsgierig naar wat Chris doet? > www.unveilingintimacy.nl

“Bear Spirit” poster
‘Iets met een volle maan, een kleine beer in het bos, een stukje rivier en bergen op de achtergrond.’ Dat waren de woorden van Lena, op zoek naar iets voor aan haar muur wat haar – nu ze zich vol in het werkende leven heeft gestort- helpt herinneren aan haar reizen en verbinding met de natuur. De beer als krachtdier, de rivier symbool voor levenslust en de volle maan als reminder om kracht te halen uit de duisternis.
ZO fijn vind ik het, om iets te maken voor iemand waarin ik me helemaal in kan leven. Bergen en beren en rivieren zijn namelijk ook best een beetje mijn ding (like.. doh.) En op mijn pols is de ‘O’ in Live Now weergegeven als maan om me te helpen herinneren dat de duisternis altijd een heel eigen licht schijnt op de dingen. Met behulp van Lena’s feedback kwam er een mooi rustig kunstwerk tot stand van een beer in het maanlicht; wildernis met een vleugje magie.

Bear Spirit.jpg

Volgende keer: Een handgetekend logo met een bijzonder verhaal, de terugkeer van de kolibrie en – HEEL erg gaaf – het ontwerp voor de cover van een boek!

Ik schilderde deze maand ook nog een aantal aquarellen in opdracht, welke je kan bekijken in deze blog.

2 gedachtes over “Een vleugje magie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.