Waternimfen en een Japanse kat

My work

In januari kachelden we wat op en neer tussen de Dordogne en de Limousin. Letterlijk. Want het is nog steeds aardig fris, en we zijn dan ook non-stop op zoek naar plekjes met stroom waar we ons kleine radiatortje op aan kunnen sluiten. Ook haalden we mini-Poema op uit het asiel (we missen onze oude wijze Puma nog steeds verschrikkelijk!!!) en bezochten we verschillende stukken grond om ons ecohuis op te bouwen. Zoals je aan onderstaande foto’s kunt zien maakten we daardoor ook geregeld een stop bij houtkachel van mijn schoonouders 😉 Tussen al dat tumult door schilderde ik een voorraadje nimfen. En vond ik elke keer weer rust zodra ik op kon gaan in het creatieve proces.

Sedni
Vernoemd naar Sedna, zeegodin van de Inuït. Zij is de moeder van de Zee en al het leven daarin.
“All that I have to do is
Be the wave that I am and then
Sink back into the ocean”

Neko 
Neko, Japans voor kat, heeft vele gedaantes en verschijnigen. Nu eens is zij een speelse Noorse boskat, dan weer een strijdlustige Siberische tijgerin of lynx. Maar of ze nu in grote sprongen door het woud rent of zich ergens opkrult in een knus hoekje onder een boom; haar gouden ogen stralen altijd diezelfde sprankelende energie. Helemaal passend bij Jasmijn, voor wie ik haar schilderde!

Muru 
Vernoemd naar Muru, spirit van bos en aarde ,welke ook verbonden is met het land van de doden in de Estlandse mythologie. Nimf Muru maakte ik voor Sanne, die graag wilde dat ik volledig op gevoel iets voor haar maakte.

Anani
Anani, Hawaiiaans voor Orange Tree, danst door het leven. Geworteld, maar vrij. Uit haar lach ontspruiten de prachtigste bloemen overal waar zij gaat. Ze is krachtig maar buigzaam, zich bewust van haar stralende energie en hoe deze de wereld een mooiere plek maakt. Deze boomnimf maakte ik voor Jessica; een kunstenares en danseres met een groot hart en een voorliefde voor bloemen.

Solange
Solange (zeldzaam juweel) is een Naiade; een waternimf met de rivieren en meren als thuis, dochter van de grote riviergoden. In bergrivieren en grotten duikt zij naar de mooiste kristallen, zich schuilhoudend achter watervallen en groen.
Solange tekende ik voor de dochter van Annemarie, voor wie ik vorige maand nimf Amethyste ontwierp. Ik ontving een foto van Rozemarie met de meest prachtige makeup – zelf bijna een waternimf. Een jonge makeup artist met groot talent én een liefde voor edelstenen!

Sorcha
De Keltische naam Sorcha betekent ‘briljant, stralend’. Sorcha schijnt haar licht over de wereld en verblindt met haar liefdevolle kracht. Deze krachtige doch kwetsbare buikdanseres schilderde ik voor Marianne, om cadeau te geven aan haar dochter.

Pantotini
Pantotini schilderde ik voor Aukje, gebaseerd op een bijzonder verhaal dat ze mij stuurde.
Een boom-bibliotheek gevuld met wijsheid… Maar soms is het al genoeg simpelweg te genieten van al het moois dat haar licht beschijnt!
Met de achtergrond en het kaarslicht van deze illustratie was ik wel een tijdje bezig; één van de meest bijzondere én leerzame nimfen die ik deze maand mocht ontwerpen.

Noelani
Sandra benoemde haar contact met gidsen en lichtwezens, op basis waarvan ik nimf Noelani schilderde. Noelani (‘hemelse mist’) roept met de zuiverste melodieën uit haar fluit alle magische bos-, water- en lichtwezens tot zich.

En dat was het, voor deze eerste maand van het jaar! Ik heb weer genoten van de inspiratie die jullie mij gaven en de magische werelden die ik mocht creëren:)  Op de planning voor volgende maand: een nimf verzonken in meditatie, een waternimf met gouden hart, en een bijzonder plekje aan het water.

Als jij in februari ook zo’n persoonlijke illustratie wilt, weet je me te vinden!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.