Het oog van de storm

My work

Februari was een wervelwind. Een tsunami. Een maand vol ingrijpende keuzes, dromen en toekomstplannen. Ik stond op de plek waar ik de rest van mijn leven door wil brengen, en ben nu weer terug op een plek waar ik zwoor nooit terug te keren. Vol energie. Bruisend van inspiratie!
Nu de wind weer heel even is gaan liggen vind ik tijd om mijn bosnimfen van deze maand met jullie te delen.
In het oog van de storm 😉

Nimf Sooki
Voor Barbara schilderde ik nimf Sooki, afgeleid van Sook wat puur betekent. Sooki staat vol in het leven en in haar kracht. Ze danst in de bossen en vecht met de beren en tijgers op haar pad. Aan de zee vindt zij rust en keert ze in zichzelf, vol compassie voor zichzelf en de mensheid.

Nimf Edlyn
Edlyn (‘nobele waterval’) is een gouden waternimf en godin van de getijden. Haar sprankelende energie verspreidt zich over de wereld via kabbelende stroompjes, woeste rivieren en stort zich in de diepte via de meest adembenemende watervallen. Haar verbintenis met de maan zorgt voor balans in eb en vloed; krachtig stromende energie, afgewisseld met zachtheid en compassie.
Nimf Edlyn tekende ik voor Enrike, die sprak over liefde, licht, wereldse verbindingen en de symboliek van water en goud.


Nimf Shakti
In de Indiase mythologie is Shakti een Moedergodin en de vertegenwoordiger van vrouwelijke energie. Haar naam betekent ‘(levens)energie, goedheid’. Shakti is een bron van kracht voor anderen én zichzelf; haar lijfspreuk ‘liefde overwint’. Ik schilderde haar voor Eva, die haar cadeau gaf aan een dierbare, lieve en krachtige vriendin.

Nimf Melize
Melize (‘honingbij’) is vernoemd naar de Griekse nimf Melissa, en de priesteressen van de oogstgodin die in de Griekse mythology ‘melissa’s’ werden genoemd. Deze honing nimf is één met de natuur en haar bijenvolkeren; liefdevol, zoet en met een hart van goud. Ik schilderde haar voor Chantal, een echte natuurvrouw die geregeld met haar handen in de aarde zit én twee eigen bijenvolkjes heeft.

Nimf Zephira
Zephira, wiens naam ‘helder juweel’ betekent, is vernoemd naar de draak Saphira. Ik maakte Zephira voor Katrien, die me vertelde over haar liefde voor elfen, draken en kabouters en Moeder Aarde.

Nimf Sadira
Voor Monique zijn yoga en natuur belangrijke pijlers in haar leven. Nimf Sadira, (‘Lotusboom’ in het Perzisch) vertegenwoordigt zachtheid, flexibiliteit en geaard zijn. Ze is in balans, van binnen en van buiten, diep de boslucht inademend op weg naar innerlijke groei.

Zoveel vrouwen, zoveel verhalen. En even zoveel bosnimfen. Het blijft een bijzonder proces om deze persoonlijke schilderijtjes te mogen maken.
De lente is in aantocht (ik hoorde laatst dat de ‘energetische lente’ zelfs al is begonnen!), en ik kan mijn voorjaarskriebels nauwelijks nog onderdrukken. Ik wil naar BUITEN, het bos in, de zon op mijn huid voelen en als een bosnimf genieten in de natuur.

Let the sun shine!
Ik ben er klaar voor.

Een gedachte over “Het oog van de storm

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.